Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ  7 ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ.

Τα άτομα που συμμετέχουν δεν είναι απλά γνωστοί μεταξύ τους, αλλά δραστηριοποιούνται στην Δραπετσώνα-Κερατσίνι με διάφορες δράσεις ,είναι μερικά από τα άτομα που δημιούργησαν την αντιπολεμική πρωτοβουλία, και την ανοιχτή εκδήλωση- συναυλία στην πλατεία Αγίου Φανουρίου στην Δραπετσώνα.

Είναι μερικά από τα ιδρυτικά μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Δραπετσώνας που δραστηριοποιήθηκαν ,στην πρώτη περίοδο του πολιτιστικού συλλόγου.

Από το 2008 βλέποντας ότι οι μέρες τις αφθονίας ήταν μετρημένες   και βλέποντας το μέγεθος της κρίσης που ερχόταν συζητούσαμε για την δημιουργία ενός σχήματος που θα μας  προσφέρει  εργασία αλλά και χώρο να δράσουμε κάνοντας τα όνειρά μας πραγματικότητα .

Το εγχείρημα αυτό το εντάξαμε στον νόμο 4019 για την κοινωνική οικονομία γιατί ο συγκεκριμένος νόμος πραγματικά δημιουργεί τις καλύτερες  προϋποθέσεις   για τους συνεταιρισμούς.

Το καταστατικό του συνεταιρισμού φτιάχτηκε με γνώμονα τις ανάγκες μας αλλά και τις δεξιότητες μας.

1.       ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ  Πάσης φύσεως πολιτιστικών εκφράσεων.

2.       ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

3.       ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ Για την προώθηση του εναλλακτικού εμπορίου με σκοπό την προμήθεια προϊόντων από μικρούς παραγωγούς χωρίς μεσάζοντες ή μέσω δικτύων αλληλέγγυων εμπόρων.

4.       ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ Το οποίο θα είναι τόπος συνάντησης για την ανταλλαγή  απόψεων και συζητήσεων.

ΣΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΖΩΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ Κ., ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s